Yerli değirmen üreticilerinin gözü dünya liderliğinde

Yerli değirmen üreticilerinin gözü dünya liderliğinde

10.03.2022 21:57:18

Dünya’da yaklaşık 5 milyar dolar hacme ulaşan un, yem, tahıl ve bakliyat işleme teknolojileri sektörü, 10-12 Mart 2022 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen İDMA AND VICTAM EMEA’de bir araya geldi.

Reklam

İDMA AND VICTAM EMEA, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Genel Müdür Yardımcısı Cihan Soyalp, Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği (GUSAD) Onursal Başkanı Erhan Özmen, TABADER Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram ve Parantez Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı M. Ali Kalkan’ın açılış konuşmalarıyla kapılarını açtı. 10-12 Mart 2022 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde 9. kez gerçekleştirilen İDMA AND VICTAM EMEA; “Hububat ve yem değirmenciliği sektörünün uluslararası fuarı” mottosuyla sektörün dünyadaki en önemli temsilcilerini bir araya getirdi. Türkiye, Almanya, Çin, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve İtalya başta olmak üzere çeşitli ülkelerden yaklaşık 500 markaya ev sahipliği yapan İDMA AND VICTAM EMEA, sektörün dünyadaki en büyük fuarı olma özelliğini taşıyor.

Pandemi ve küresel gıda kriziyle dünya genelinde ülkelerin uyguladığı korumacı politikalar gıda güvenliğinin ve erişilebilirliğinin önemini her geçen gün artırıyor. Bu bağlamda tüm dünyada tarımsal ürünlere olan talep hızlı artış gösteriyor. Uluslararası Yem Endüstrisi Federasyonu'na (IFIF) göre yıllık küresel ticaret hacmi 500 milyar dolara ulaşan karma yem endüstrisini ve 165 milyar dolara ulaşan tahıl sektörünü doğrudan ilgilendiren un, yem ve tahıl işleme makineleri sektörü, 5 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşırken 2025 yılında bu rakamın 6 milyar doları geçmesi bekleniyor. Önümüzdeki dönemde özellikle nüfus artış hızının yüksek olduğu bölgelerde yem, tahıl, bakliyat, un ve unlu mamullere olan talebin artması beklenmekte. Bu noktada en önemli bölgeler; Güneydoğu Asya ile birlikte Sahra Altı Afrika, Orta Doğu ve Kuzey Afrika. Türkiye'nin tahıl işleme teknolojileri endüstrisinin ana merkezlerinden biri olması ve tarımsal ürünlere olan talebin artması beklenen Ortadoğu ve Afrika ülkelerine yakın olması, Türkiye’nin küresel pazarda en önemli aktörler arasındaki yerini pekiştiriyor.