Bakan Pakdemirli’den Anadolu Etap’ın Balıkesir çiftliğine ziyaret
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Anadolu Etap’ın Balıkesir Tahirova’da bulunan çiftliğini ziyaret etti. Pakdemirli, taze meyve ve meyve suyu konsantresi ürünleriyle hem Türkiye’ye hem de 65’ten fazla ülkeye hizmet veren Anadolu Etap’ın meyve yetiştiriciliği uzmanlığını ve kullandığı akıllı ve sürdürülebilir modern tarım tekniklerini yerinde inceledi.
Reklam
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Sağlıklı nesiller için sağlıklı meyveler” vizyonuyla hem Türkiye’ye hem de Uzak Doğu’dan Avrupa’ya ve ABD’ye uzanan geniş coğrafyaya taze meyve ve meyve suyu konsantresi ürünleriyle ile hizmet veren Anadolu Etap’ın, Türkiye’nin en büyük meyve bahçesi konumunda olan Balıkesir-Tahirova çiftliğini ziyaret etti. Sürdürülebilir tarım ilkeleri ve uluslararası kalite standartlarıyla meyve üretimi yapılan Tahirova çiftliğindeki uygulamaları yerinde inceleyen Pakdemirli, Anadolu Etap’ın modern meyve yetiştiriciliği teknikleri ile akıllı ve sürdürülebilir tarım uygulamaları konularında bilgi aldı.
Anadolu Etap ürünlerini 65’ten fazla ülkeye ihraç ediyor
Satışlarının %65’ini ihracattan elde eden Anadolu Etap, ürünlerini Uzak Doğu, Avrupa ve ABD dahil olmak üzere 65’ten fazla ülkeye gönderiyor. Anadolu Etap’ın 10.000 dekar arazi büyüklüğü ile en büyük çiftliği olan Tahirova’da sert çekirdekli kategorisinde; kayısı, şeftali, nektarin, kiraz, erik ve yumuşak çekirdekli kategorisinde elma, armut çeşitleri ve aynı zamanda vişne, nar ve badem yetiştiriliyor. Sürdürülebilir tarım ilkeleri ve uluslararası kalite standartlarında üretilen meyveler, Global G.A.P ve Yerli İyi Tarım Uygulamaları belgelerine sahip. Türkiye’de Sürdürülebilir Tarım İlkeleri’ni yayınlayan ve uygulayan ilk tarım şirketi olan Anadolu Etap, aynı zamanda bulunduğu bölgeler için örnek bir model oluşturarak meyve yetiştirme tekniklerini ve standartlarını değiştiriyor.
4 bin kişiye istihdam yaratan Anadolu Etap, doğal kaynakların verimli kullanımı esasıyla akıllı tarım teknolojilerine önem vererek özellikle su kullanımının azaltılması konusunda önemli projeler hayata geçiriyor. Anadolu Etap’ın Balıkesir Tahirova çiftliğinde ve tüm çiftliklerinde damlama sulama yöntemi kullanılıyor. Malç örtüsü ve gece sulaması ile buharlaşma azaltılarak su kullanımı minimum seviyelerde tutuluyor. Tansiyometrelerle yapılan düzenli ölçümlerle ağaçların ihtiyacı kadar suyun doğru yöntemle verilmesi sağlanıyor ve su israfının önüne geçiliyor. Aynı zamanda ekimden hasada kadar olan süreçlerin tamamında operasyon akışını dijitalleştiren Anadolu Etap, teknolojiyi ve uluslararası kalite standartlarını birleştirerek doğal kaynaklara saygı ilkesiyle kaliteli ve güvenli gıda üretimi gerçekleştirerek ürünlerini ihraç ettiği 65’ten fazla ülkede Türk meyvesini başarı ile temsil ediyor.