FANUC robotlarıyla tarımsal üretimde sürdürülebilirlik ve verimliliği artırıyor
Japonya merkezli FANUC, tarım sektöründe yetkinliğini kanıtlayan robotlarıyla yeşil tarım uygulamalarını destekleyerek dünyanın açlıkla mücadelesindeki yerini alıyor.
Reklam
“Felaket/kıtlık” düzeyiyle karşı karşıya kalan ya da kalması beklenen insan sayısı 2024 yılında 1,9 milyona ulaşırken salgın hastalıklar ve savaşlarla tedarik zincirlerinde yaşanan sorunlar, ülkelerin tarım üretimini doğrudan etkiliyor. Giderek artan dünya nüfusu ve iklim krizinin etkilerinin daha da derinleşmesiyle yetersiz kalan tarımsal üretim, sağlıklı gıdaya erişimi her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Gıda krizine karşı tarımsal üretimde verimliliği artıran yönüyle tarımda inovasyonun öncüsü olan robotları da geliştiren FANUC, tarımsal faaliyetlerde ürün toplama ve paletlemeye özel çözüm sunuyor. FANUC’un geliştirdiği LR Mate 200iD ve M-410iC/185 robotlar, birincil bileşenlerden bitmiş ürüne kadar gıda yolculuğunun her adımında yüksek verimle performans gösteriyor.
Tarımsal üretimde direnç, verimlilik ve sürdürülebilirlik
Tarla veya seradaki ürünün toplamasını en dar alanda dahi milimetrik hassasiyetle gerçekleştirebilen bir robot olan ve Hollanda’da Sweeper firması tarafından kullanılan LR Mate 200iD, tarladaki olgunlaşmış biberleri entegre edilmiş kamerası sayesinde tespit ediyor. Zorlu koşullar, yüksek sıcaklıklar ve nem altında yüksek performans gösteren robot, bunun yanı sıra toprağa düşen biberlerin ortaya çıkardığı sera gazı oluşumunu da önlüyor. Özel olarak paletleme görevi için tasarlanan M-410iC/185, 4 eksenli modeli sayesinde hızlı paletleme, montaj, işleme ve parça transferi uygulamalarında 185 kg’a kadar üstün performans gösteriyor.