Külsan 1 ana banner
Empero tepe orta
Öztiryakiler
TUSİD'den İstinye Üniversitesi öğrencilerine endüstriyel mutfak dersi

TUSİD'den İstinye Üniversitesi öğrencilerine endüstriyel mutfak dersi

24.05.2021 10:03:56

TUSİD ve İstinye Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Endüstriyel Mutfak Teknolojileri Sertifika Programı’na katılarak eğitimlerini tamamlayan öğrenciler sertifikalarını almaya hak kazandı. Çevrimiçi ortamda düzenlenen etkinlikte konuşan TUSİD Başkanı Güçlü Kaplangı, rakamlarla sektörü ve büyüklüğünü öğrencilere anlattı.

Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TUSİD) ve İstinye Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Endüstriyel Mutfak Teknolojileri Sertifika Programı’na katılan ve eğitimlerini tamamlayan öğrenciler sertifikalarını almaya hak kazandı. Endüstriyel Mutfak Teknolojileri Sertifika Programı’nın son dersinde düzenlenen panelde, Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD) Başkanı Güçlü Kaplangı, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, İstinye Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Çağla Özer, Le Cordon Bleu Chef Franck Bruwier, TUSİD Eğitim ve Proje Yöneticisi Burçin Akkan, SMR Endüstriyel Mutfak Ortağı Ceren Somer Çil ve TUSİD İletişim Yöneticisi Yılmaz Keleş öğrencilerle buluştu.

Güçlü Kaplangı: “Birikimimizi öğrencilere aktarmaktan mutluluk duyuyoruz”

Endüstriyel mutfak sektörü alanında bilgi birikimini öğrencilere aktarmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen TUSİD Başkanı Güçlü Kaplangı, şöyle konuştu: “Geleceğinizle ilgili seçtiğiniz bölüm itibariyle dünyanın neresinde olursanız olun ve gastronomi sektörünün hangi kolunda yer alırsanız alın, ömrünüz TUSİD ve üyeleriyle birlikte geçecek. Endüstriyel mutfak sektörü Türkiye’de çok yeni. Yaklaşık 40 yıllık bir geçmişi var. Gururla söyleyebilirim ki hiç üretim yapmayan bir konumdan bugün dünyanın 150 ülkesine her daim, sürekli ihracat yapan, endüstriyel mutfakta üretim ve ürün gamı çeşitliliğinde dünyanın ilk 5 büyük üretici konumundayız. Yaklaşık 3 milyar dolar dış ticaret fazlası veren bir sektörüz. Bu konuma gelmemizde turizm ve gastronomi sektörlerinin çok çok büyük önemi var. Sizler de bu sektörün her neresinde olursanız olun, sizlere ihtiyacımız var ve sizlerle birlikte büyüyeceğimizi biliyoruz. Endüstriyel Mutfak Teknolojileri Sertifika Programı’na katıldığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.”

Zeki Açıköz: “Hedefiniz, yabancıl dil öğrenmek olmalı”

Gastronomi bölümlerinde artık çok yetenekli ve donanımlı gençlerin yetiştiğini söylen TAFED Başkanı Zeki Açıköz, öğrencilerle çalışma hayatındaki deneyimlerini paylaşarak şu tavsiyelerde bulundu: “Türk aşçılarını artık Türkiye ve yurtdışındaki büyük zincir markaların bünyelerinde görebiliyoruz. Çok yetenekli aşçılarımız var ancak Türk mutfağını da yurtdışına ihraç etmemiz gerekiyor. Elbette dünyadaki mutfakları yakından tanımalı ve öğrenmelisiniz ancak Türk mutfağının bayrağını, değerlerini her yere taşımalısınız. Bununla birlikte hedeflerinizden ilki yabancı dil öğrenmek olmalı. Bu, sizin dünyaya açılmanızda ve Türk yemek kültürünü tanıtmanızda en büyük yardımcınız olacaktır.”

Sektörün duayen sanayicileri öğrencilere tecrübelerini aktardı

Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TUSİD) ve İstanbul İstinye Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Endüstriyel Mutfak Teknolojileri Sertifika Programı’nda 6 hafta boyunca TUSİD Eğitim ve Proje Yöneticisi Burçin Akkan yönetiminde verilen eğitimlere, sektörün duayen sanayicileri konuk olarak katılarak tecrübelerini aktardı. Katılımcı öğrenciler endüstriyel mutfak teknolojilerini üreticilerden ve yabancı üretici şirketlerin distribütörlerinden öğrenerek en güncel verilerle eğitimlerini tamamlama imkanına sahip oldu. Endüstriyel mutfak teknolojilerini sektörün tek ve en köklü kuruluşu olan TUSİD profesyonellerinden öğrenen öğrenciler, endüstriyel mutfak tasarlayabilecek donanıma sahip yönetici adayı olarak hayata atılacak.

İstinye Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin katıldığı Endüstriyel Mutfak Teknolojileri Sertifika Programı’nda endüstriyel mutfak teknolojilerinden tasarımına, kullanım amaçlarına göre mutfak çeşitlerinden ekipmanlarına kadar pek çok başlıkta detaylı eğitimler verildi.

Reklam