Külsan 1 ana banner
Empero tepe orta
Öztiryakiler
Kayaplas Endüstriyel Plastik, kendi enerjisini üretecek!

Kayaplas Endüstriyel Plastik, kendi enerjisini üretecek!

27.09.2021 15:54:20

60 yıllık köklü geçmişiyle sektöründe öncü bir kurum olan Kayaplas Endüstriyel Plastik, fabrikasında hayata geçirmeye hazırlandığı güneş enerjisi projesiyle kendi enerjisini üretmeyi planlıyor. Yenilenebilir enerjiyle çevreyi koruyacaklarını söyleyen Satış Yöneticisi Sinem Öztürk, “Kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz. Bu yatırım aynı zamanda yüzde 30 daha fazla geri dönüşüm yapmamızı sağlayacak” diyor. 

60 yıllık köklü geçmişiyle sektöründe öncü kuruluşlar arasında yer alan Kayaplas Endüstriyel Plastik, fabrikasında hayata geçirmeye hazırlandığı güneş enerjisi projesi ile kendi enerjisini üretmeyi planlıyor. Kayaplas Endüstriyel Plastik Kurumsal Satış Yöneticisi Sinem Öztürk konuya ilişkin açıklamasında, ‘’Fabrikamızda gerçekleştirmeyi düşündüğümüz güneş enerji projesi ile kendi enerjimizi üretmeyi planlıyoruz. Yenilenebilir enerjiyle çevreyi koruyup, kullanacağımız enerjiyi kendimiz üreteceğiz. Bu yatırım aynı zamanda yüzde 30 daha fazla geri dönüşüm de yapmamızı sağlayacak. Son dönemlerde küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi karşımıza çıkan çevre sorunları için önlem alınmazsa sonucu ön görülemeyen problemler ortaya çıkacak. Özellikle karbon salınımı faktörünün inanılmaz derecede artması sonucunda, tüm canlıların hayatları etkileniyor. Birçok canlı yaşam riskiyle karşı karşıya kalıyor’’ değerlendirmesinde bulundu.

Yenilenebilir enerji 3 metala talebi attırabilir

Kayaplas Endüstriyel Plastik’in üretim faaliyetleri hakkında da bilgi veren Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Üretimde kullandığımız enjeksiyon makinelerimiz son teknoloji ve minimum elektrik tüketimi gerçekleştiriyor. Gıdaya uygun geri dönüştürülebilir hammaddelerimiz ile çevreye duyarlı üretim sağlıyoruz. Küresel ısınmayla tüketimi artması beklenen metaller; alüminyum, bakır ve çinko olacak. Güneş enerji santrallerinden gelen bakır talebinin 2020 yılındaki 0,4 milyon seviyesinden, 2040 yılında 0,7 milyon tona çıkması öngörülüyor. Bakır özellikle düşük voltajlı aktarım kabloları ve termal güneş enerjisi istasyonlarında yoğun olarak kullanılıyor. Yine güneş panellerinde korozyona karşı kullanılan çinkoya talebin de küresel ısınmayla artması bekleniyor. 2020 yılında 0,4 milyon ton olan çinko talebinin 2040 yılında iki katına çıkması bekleniyor. Yenilenebilir enerji çözümlerine artan talep nedeniyle hammadde fiyatlarının yükselmesini çok iyi takip etmemiz gerekiyor.’’