Önder Matlı: 2025'te Uzakdoğu pazarlarını genişletmeyi hedefliyoruz

Önder Matlı: 2025'te Uzakdoğu pazarlarını genişletmeyi hedefliyoruz

Yayın Tarihi: 24.10.2024 10:57:02
2 dk okuma

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Sial fuarında ihracat hedeflerine ilişkin açıklama yapan Keskinoğlu Genel Müdürü Önden Matlı, Japonya ve Uzakdoğu pazarlarını genişletmeyi planladıklarını söyledi. 

Reklam

2023 yılında Türkiye’nin en büyük ilk 100 sanayi kuruluşu içinde yer alan Matlı Holding bünyesine katılan Keskinoğlu, Sial Paris Fuarı’nda Mexico shots, fileturca, chicken rings, döner, jambon ile sofralık ve pastörize sıvı yumurta gibi hem geleneksel hem de yenilikçi ürünlerini tanıttı.  130 ülkeden 7 bin 500 firmanın katıldığı fuarda, Keskinoğlu standı yoğun ziyaretçi akınına uğradı. 

 “2025 yılında Japonya gibi ülkelerde uzak doğu pazarını genişletmeyi hedefliyoruz.”

Dünyanın lider üreticileri ile perakendeci ve alıcılarını buluşturan Sial Paris Fuarı’nı değerlendiren Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı, “Sial Paris’te ülkemizi temsil etmekten dolayı mutlu ve gururluyuz. Standımıza ilgi büyük oldu. Çok önemli alıcılarla görüşmeler gerçekleştirdik. 2024 yılının ilk 9 ayında ürünlerimizin yüzde 20’sini, 26 ülkeye ihraç ederek yaklaşık 1.2 milyon TL ciroya ulaştık. 2025 yılında ihracat oranımızı daha da artırmayı ve Japonya gibi uzak doğu pazarlarını genişletmeyi hedefliyoruz. Kalitemiz ve üstün hizmet anlayışımız ile Balkanlar’dan Uzakdoğu’ya, Güney Amerika’dan Afrika’ya, Ortadoğu’dan Pasifik Adaları’na kadar Keskinoğlu markası olarak dünyada birçok ülkeye hizmet vermekteyiz. Paris Sial’de müşteri pörtföyümüzü daha da geliştirdik ve varolan müşterilerimizle de önümüzdeki dönem için planlamalar yaptık.” dedi.

“Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen protein sağlayıcısı olmaya talibiz”

Keskinoğlu, Avrupa Birliği standartlarındaki en modern üretim teknolojileriyle donatılmış 2 milyon 75 bin 375 m2 kapalı alana sahip tesislerinde en güncel teknolojileri kullanıyor ve en yüksek hijyen standartlarını uygulayarak üretim gerçekleştiriyor. Firma, Akhisar’daki 4 farklı tam entegre yumurta işleme tesisinde günlük 5 milyon adedin üzerinde yumurta ve 400 bin adet piliç eti işleme kapasitesine sahip. Keskinoğlu, ileri işlem tesisinde yılda 30 bin ton üretim yaparken, yılda 95 milyon adet etlik piliç üretiyor, 2.5 milyon adet de yarka yetiştiriyor. 

“Ürünlerimizi besin değerlerini en yüksek oranda koruma altına alıyoruz”

Firma, ürünlerini tüketiciye ulaşana kadar en iyi şekilde muhafaza etmek için karton freezer ve soğuk hava muhafaza depoları kullanırken, saatte 7.800 kg şoklama kapasitesi ile ürünlerinin besin değerlerini en yüksek oranda koruma altına alıyor. Pastörize olarak tam otomatik makinelerde işlenen yumurtaları da isteğe göre ak, sarı ve bütün olmak üzere pastörize sıvı yumurta olarak piyasaya sunuyor.