“Slow Food Aşçı Dayanışması” 1. Yıl Buluşması İstanbul’da yapıldı

“Slow Food Aşçı Dayanışması” 1. Yıl Buluşması İstanbul’da yapıldı

19.10.2023 10:50:58

Slow Food Aşçı Dayanışması şefleri Nuh’un Ambarı (Ark of Taste) ürünleri ile hazırladıkları lezzetlerle üreticilerle buluştu. Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamasına sayılı günler kala gerçekleşen etkinlikte Slow Food Aşçı Dayanışması şefleri kendilerine eşlik eden genç şeflere de bu ürünlerin ve üreticilerin önemini aktardılar.

Reklam

“Slow Food Aşçı Dayanışması” 1. yıl buluşmasında; aşçı dayanışması şefleri ve Nuh’un Ambarı ürünlerinin üreticileri Beykoz Yalı 77’de gastronomi sektöründen davetliler ile bir araya geldiler. Slow Food Aşçı Dayanışması şefleri, Slow Food İtalya temsilcileri, Slow Food Türkiye birlik liderleri ve üreticilerin yer aldığı buluşmaya ilgi büyük oldu. 

İkramları hazırlayan ve Anadolu’nun kaybolan lezzetlerinin önemine vurgu yapan şefler  ise: Aylin Yazıcıoğlu, Cem Aydoğdu, Ceyda Baza, Claudio Chinali, Deniz Yoldaç, Hilal Hatip Sırmalı, Melih Demirel, Murat İlke Özipek, Saim Eser, Uğur Koyuncu, Yalçın İnam ve Zeynep Kılıç oldu.

Slow Food Aşçı Dayanışması şefleri Nuh’un Ambarı listesinden 33 farklı ürün kullanarak ikramları hazırladı. Bu ürünler: “Adana topağı zeytin, Altınözü biberi, Ardahan çiçek balı, Bergama tulumu, Bodrum gemici peksimeti, Boyoz, Cemele biberi, Delice tuzu, Dermason fasulye, Erkence zeytinyağı, Fethiye kaya inciri, Finike hicaz narı, Furma zeytin, Gambilya, Hardaliye, Kefal havyarı, İsot biberi, Karayaka koyunu, Kastamonu pastırma, Kavılca unu, Kılıçlar soğanı, Kokulu limon, Kopanisti, Kuru kaymak, Pileki ekmeği, Sarı ulak zeytini, Siyez bulguru, Siyez Unu, Şalgam suyu, Tavşan Yüreği zeytinyağı, Topaç sarımsağı, Yanık yoğurt ve Yedikule marulu”.

Şeflerin aynı zamanda üreticiler ile birlikte ürünleri tanıttığı kısa konuşmaların ardından misafirlerin üreticilerle temas kurduğu yuvarlak masa oturumlar ile dolu dolu bir etkinlik gerçekleşti. 

Etkinlik boyunca ayrıca Nuh’un Ambarı listesinde yer alan peynirlerin ve üzümlerden yapılan şarapların tadımı da gerçekleşti.

Slow Food Aşçı Dayanışması Koordinatörü Yasmina Lokmanoğlu; ”Slow Food Aşçı Dayanışmamızın temel amacı iyi, temiz ve adil çalışan üreticileri ve böyle üretilmiş yerel ürünleri savunup koruyarak, güvenilir gelecek inşasına katkıda bulunmak. Bu amacı ilke edinen aşçılarımız doğayı, çevreyi koruyor, Nuh’un Ambarı ürünlerini kullanmaya öncelik veriyor, böylece bir süredir kullanıldıkça içi boşaltılan ‘Sürdürülebilirlik’ kavramını mutfaklarında gerçekleştiriyorlar. Slow Food Aşçı Dayanışması Türkiye, önümüzdeki dönemde Anadolu’yu şeflerle tanıma, daha çok aşçıya ulaşıp Slow Food’un önemini anlatma ve Nuh’un Ambarı ürünlerinin haritasını çıkarma gibi projelerini hayata geçirneye devam edecek.” dedi.

Slow Food Aşçı Dayanışması 1. yıl buluşmasına Gastronometro, Bonna, Ingredy, Le Cordon Bleu ve Yalı 77 katkıda bulundular.