Suyunda sağlık doğasında huzur var: BN Hotel Thermal & SPA

Geçtiğimiz Ekim ayında resmi açılışını gerçekleştiren BN Hotel Thermal & Spa, Mersin’in İçmeler Mevkii’nde misafirlerini ağırlıyor. 102 dönüm araziye konumlanan otelin narenciye ağaçlarıyla dolu bahçesi de konuklarına doğayla iç içe bir tatil keyfi yaşatıyor. 

Bikem ÖĞÜNÇ

 Anadolu topraklarının her karışı binlerce yıllık izleri bugüne taşırken bereketini sunmaya devam ediyor. Akdeniz Bölgesi’nin önemli tarihi ve kültürel zenginliklerine ev sahipliği yapan Mersin de bu köklü tarihin ve bereketli coğrafyanın önemli temsilcilerinden… Misafirlerini doğa ve sağlıkla buluşturan BN Thermal & SPA ise kentin yeni gözde tesislerinden… 

BN Hotel Thermal & SPA, Mersin’in en genç tesislerinden biri. Geçtiğimiz ekim ayında resmi olarak hizmet vermeye başlayan otelin yatırımı kentin iki önemli ailesi tarafından gerçekleştirilmiş. Balsuyu ve Narlı ailelerinin soyadları ile yaşayacak olan BN Hotel Thermal & SPA, şifalı suları ve zengin meyve bahçeleriyle kentteki deneyimini daha da özelleştirmek isteyen konukların tercihi oluyor.

 Mimarisinde Linea Tusavul Mimarlık’tan Erdal Tusavul imzasını taşıyan BN Hotel Thermal & SPA, 102 dönümlük bir arazide konumlanıyor. Portakal, mandalina, limon, zeytin, murt, nar, cennet hurması gibi meyve ağaçlarının yer aldığı bahçesinde konuklar dünyanın ortasında cennetten bir köşe keşfedebiliyor. Termal sulardan gelen şifa ile sağlıklı bir dinlenme süreci geçirmek, güzelliğine bu şekilde bir dokunuş yapmak isteyenlerin konakladığı otel, 400 milyon TL yatırım ile hayata geçmiş. 

Türkiye’nin en donanımlı SPA merkezi 

BN Hotel Thermal & SPA, 11 bin 500 metrekare alanıyla Türkiye’nin en büyük teknolojik donanımlı SPA merkezine sahip. Otelde 246 oda, 644 yatak kapasitesi bulunuyor. Odaların 58’i aile odası olarak konumlandırılmış. 128’i deluxe, 28’i ise delux plus olan odaların 2’si kral dairesi olarak hizmet sunuyor. Ayrıca 8 deluxe corner, 4 engelli odası, 8 dubleks oda ve 8 adet dubleks aile odası mevcut.

 Bunların yanı sıra tesis 3 villa, 1 balo salonu, 2 toplantı salonu, 2 business center, 2 workshop salonu, 1 sinema, 1 disko, 1 bowling oyun salonu, büyüklü küçüklü 36 termal ve yüzme havuza sahip. Havuzlardan biri ise olimpik… Çok amaçlı aquapark, çocuklar için mini kulüp, 2 bin metrelik açık yürüyüş alanı, engelliler için aktivite parkı, spor kompleksi ve tenis kortu ise BN Hotel Thermal & SPA’nın konuklarına sunduğu ayrıcalıklı hizmetin diğer önemli unsurları… 

Kültür, turizm, eğlence ve sağlık bir arada

BN Hotel Thermal & SPA doğa ve tarihi, kültürü ve eğlenceyi bir arada yaşayabileceğiniz, sağlıkla iç içe bir termal otel. Konumlandığı bölge çeşitli spor aktivitelerine imkan sunuyor. Burada keyifli doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz gibi tüm su aktivitelerini gerçekleştirerek eğlenceli zaman geçirebiliyorsunuz. Otel çalışanları dünya masajlarından geleneksel hamam ritüellerine varan bir çeşitlilik ile sunulan hizmette sınır tanımadıklarını ortaya koyuyor. BN Hotel Thermal & SPA 3600 MGR /lt doğal kaynak suyuna sahip. Kaynağından 43 derece olarak çıkan termal su, misafirlere 39 ile 41 derece olarak sunuluyor. 

Akdeniz ve Anadolu lezzetlerinden bir harman 

Otelde iki adet restoran var; menüleri Anadolu, Akdeniz ve dünya mutfağından seçme lezzetlerden oluşuyor. Defne Restoran yarım pansiyon konseptine uygun olarak organize edilmiş. Sabah kahvaltısının yanı sıra Anadolu’nun yöresel lezzetlerinin servis edildiği açık büfe akşam yemeklerine ev sahipliği yapıyor. Lale Restaurant, uluslararası lezzet deneyimi yaşamak isteyenleri de ağırlıyor. Otelin baş şefi ise yakından tanıdığımız oldukça deneyimli bir isim: Fikret Özdemir. Uzun yıllara dayanan tecrübesiyle tesise çok özel lezzet dokunuşları yapan Özdemir, ulusal, lokal ve uluslararası lezzetlerden oluşan zengin A La Carte menüler hazırladığını, Türkiye’nin yöresel yemekleri ile Portekiz, İspanya gibi Akdeniz ülkelerinin ve pek çok dünya lezzetinin yer aldığı örnekleri otelin mutfağına taşıdığını dile getiriyor.

 Şef Fikret Özdemir kimdir? 

24 yıldır mutfakla iç içe bir isim, Şef Fikret Özdemir. 1968 doğumlu olan Özdemir, gastronomi dünyası ile ilk olarak garson olarak tanışıyor. Kısa bir süre sonra meraklığı olduğu aşçılığa soyunuyor. Aşçılığa duyduğu ilgi onu kısa sürede Fransa’ya uçuruyor ve burada 18 ay gastronomi eğitimi alıyor.  Profesyonel meslek hayatına ilk adımı 1993 yılında İsviçre’nin Lozan kentine bağlı Payern kasabasında Lac de Neuchâtel kıyısındaki Restaurant Du Chato’da adım atıyor. 1999 ile 2001 yılları arasında Almanya’nın Frankfurt şehrinde hizmet veren Frankfurt Marriott Hotel’de Chef De Partie olarak meslek hayatına devam eden Özdemir, 2001 yılında Portekiz’in Lizbon şehrinde hizmet veren Lizbon Marriott Hotel’e transfer oluyor. Bu süreç içerisinde ise Executive Sous Chef’liğe yükseliyor.  2007 Almanya’da Hamburg Marriott Hotel’e Executive Chef olarak geçiş yapıyor. Burada eş zamanlı olarak Riviera Marriott Hotel La Porte de Monaco’ya da destek veriyor. Ardından kendi deyimiyle eve dönüyor; 2009 ile 2013 yılları arasında İstanbul Marriott Hotel Asia’da görev yapıyor. 2013’te Radisson Blu Hotel ve Radisson Blu Hotel İstanbul Pera’nın açılış şefliğini yapan Özdemir, kendi adını taşıyan markası STEAK n More İstan’bull by Fikret Özdemir’i kuruyor. Radisson Blu Hotel Şişli’de geçirdiği beş yılın ardından altı ay Lord's Palace Hotel SPA Casino’da çalışıyor ve daha sonra yeniden İstanbul’a, Sheraton Grand İstanbul Ataşehir’e transfer oluyor. 

Tüm bunların yanı sıra 2011 yılında World Master Chef Society (Dünya Master Şefler Birliği) Türkiye Başkanı görevini üstlenen Özdemir, 2010 ile 2012 yıllarında Avrasya Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptı. 2019 yılında Aşçılar ve Gastronomi Derneği’ni kuran ve derneğin yönetim kurulu başkanı olan Fikret Özdemir’in 2018 yılının haziran ayında çıkardığı, altı yıllık çalışmasının bir ürünü olan “Kahramanmaraş’tan Lizbon’a Lezzet ve Kültür Yolculuğu” isimli bir de kitabı var. Portekizce, Fransızca, Almanca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca ve Rusça konuşan Özdemir, 2019 yılından bu yana BN Hotel Thermal & SPA tesislerinin mutfaklarından sorumlu ve 50 kişilik mutfak ekibiyle misafirlerine sağlıklı ve leziz menüler sunuyor.

 Gastronomi- Tarif

Defne Yapraklı Biftek

4 Kişilik 

Şef Fikret Özdemir’den Defne Yapraklı Biftek ve Pancar Sarması Tarifi… 

Malzemeler

800 gr dana bifteği eti

2 adet defne yaprağı

60 gr kaya tuzu

 Sosu için

 

2 adet defne yaprağı

4 diş sarımsak

2 adet Maraş biberi

100 ml zeytinyağı

40 gr tuz

 Hazırlanışı

Bifteği her porsiyonu 200 gr olacak şekilde parçalara ayırın ve 4 cm kalınlığında kesin. Eti herhangi bir baharat eklemeden ızgaraya koyun. Tuzunu ekleyin. Etin yüzeyinde kan belirmeye başladığında diğer yüzünü üzerine sivri uçlu bir alet batırmadan, bir spatula yardımıyla nazikçe çevirin. Bu, etin sulu kalmasına yardımcı olacaktır. Etin sadece bir kez çevrilmesi gerektiğini lütfen unutmayın! Geleneksel tarifte et az pişmiş olarak servis edilir fakat etin ne kadar pişeceğine kendi damak tadınıza göre karar verebilirsiniz. Eti çevirdiğinizde ızgaranın ısısı yüksek olmalıdır, böylece etin üzerinde suyunun dışarı çıkmasını engelleyecek olan bir kabuk oluşur. Fakat bu kabuk çok kalın olmamalıdır; aksi halde ısı etin içine nüfuz edemez. Eğer kabuk kalın olursa, dışı yanık, içi az pişmiş bir et elde edersiniz. Et hazır olduğunda bir servis tabağına alın. Izgaraya yakın tutun ki etin suyu dışına aksın. Sosu için; sarımsakları yemeklik doğrayın. Bütün malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. En son, pişirdiğiniz etin suyunu ekleyin. Eti fırında kabuğu soyulmamış patates ve sote mantar ile servis edin.

 Pancar Sarması / Pazı Sarması

4 kişilik

 Malzemeler

3 demet pancar

20 gr tuz

400 gr kıyma

40 ml sıvı sumak ekşisi

1 adet soğan

100 gr pirinç

80 ml zeytinyağı

1 demet maydanoz

4 adet soyulmuş domates

2 adet yeşil biber

30 gr biber salçası

10 gr karabiber

80 ml zeytinyağı

5 gr nane

10 gr fesleğen

20 gr kaya tuzu 

Hazırlanışı

Domates, soğan, maydanoz, yeşil biber en ince şekilde doğranır. Tuz, nane, karabiber, fesleğen, sumak ekşisi, kıyma ve pirinç eklenerek fazla ezmeden karıştırılır; harmanlanır. Pancarlar yıkanır; sıcak suya sokup çıkartılarak yumuşaması sağlanır. Sap kısımları kesilerek daha sonra tencerenin dibine yerleştirmek için ayrılır. Yaprakların kalın damarları varise alınır. Yapraklara iç yerleştirilerek sarmaya başlanır. Sarılan yapraklardan içinin dökülmemesi için yaprağın iki kenarı içe doğru olacak şekilde ve yerleştirdiğimiz iç karışımının üzerine katlanarak sarılır. Sarmalara fazla iç konulmamalıdır. Sarmalar pirinç ve diğer malzemelerden dolayı kabarma yapar. Pancarların yapraklarının geniş olmadığından dolayı iki pancar birleştirilebilir. Sarmaları pişireceğimiz tencerenin tabanına bir miktar kullanamayacağımız pancar fazlalıklarını yerleştirin ve sarmalar eşit şekilde tencereye dizilir. Üzerine dağılmamaları için ağırlık vermesi için porselen bir tabak konulur; suyu ve zeytinyağı eklenir. Dilerseniz sumak da ilave edebilirsiniz. Dolmaların suyu kaynamaya başladığında altı kısılarak düşük ateşte 15 ila 20 dakika pişirilir. Dolmaların fazla pişmemesi önemlidir. Sebzeler ve iç malzemelerinin vitaminlerini ve tadını alarak yemiş oluruz.