Michelin Yıldızlı İtalyan Şef Angelo Sabatelli ile Shangrı-La Süit terasında çok özel bir gece

Shangri-La Bosphorus, İstanbul, Michelin yıldızlı şef Angelo Sabatelli ile dünya gastronomisine yön veren etkinliklerine devam ediyor. İtalya’nın önde gelen şeflerinden Sabatelli, 11-12 Ekim tarihlerinde Boğaz’ın büyüleyici manzarasına sahip Shangri-La Suit Terası’nda, 8 aşamalı özel bir gastronomi deneyimi sunmak üzere Türkiye’ye ilk kez geliyor.

Shangri-La Bosphorus, İstanbul, 11-12 Ekim tarihlerinde Michelin yıldızlı Şef Angelo Sabatelli’nin önderliğinde özel bir gastronomi deneyimine ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyor. Puglia’nın geleneksel mutfağını yenilikçi dokunuşlarla yeniden yorumlayan Şef Sabatelli, Shangri-La Bosphorus İstanbul’a özel olarak hazırladığı 8 aşamalı benzersiz gastronomi yolculuğunda, İtalya'nın yıldız lezzetlerini Boğaz’ın görkemli manzarasında sunacak.

Shangri-La Süit’in Terasında lüks bir ziyafet

Shangri-La Süit, Osmanlı zarafeti ve Asya’nın modern tasarımını bir araya getirirken, Boğaz’ın ve İstanbul’un yedi siluetini gözler önüne seren 180 derecelik bir manzara sunuyor. Bu lüks ortamda, Şef Sabatelli’nin 8 aşamalı menüsü unutulmaz bir lezzet deneyimine dönüşecek.

İtalyan Mutfağının Yıldız Lezzetleri, Michelin Yıldızlı Bir Dokunuşla

Apulya gastronomisinin ustası Şef Angelo Sabatelli, Puglia’nın geleneksel lezzetlerini modern bir bakış açısıyla yeniden yorumlamasıyla tanınıyor. Yemeğine hem lüks hem de mütevazı malzemeleri ustalıkla dahil eden Sabatelli, Puglia’nın eski lezzetlerini modern tekniklerle harmanlıyor. Shangri-La Bosphorus için hazırladığı 8 aşamalı menüsünde, çocukluk anılarına dayanan ve babasına ithaf ettiği olgunlaşmış lahana, hardal, bal ve polen kombinasyonu gibi  çağdaş dokunuşlarla zenginleştirilen özel yemekler yer alıyor.  Her yemek, çıtır nohut unu bezesinden, balkabağı risottosu ile siyah trüf ve rokfor püreli dokunuşlara kadar lüks ve mütevazı malzemeler arasında uyum yaratma felsefesini yansıtıyor. Ayrıca, buğday kabuğunda pişirilmiş dana yanağı ve tonka fasulyesiyle harmanlanmış çağdaş tatlar da menüde yer alıyor. Şef Sabatelli’nin "İstanbul’da Bir Gece" adlı sürpriz sorbesi ve Sicilya’nın Cannoli’si, Napoli’nin Babà tatlısı ile tatlı kapanış sizi bekliyor.

Angelo Sabatelli Kimdir?

Mutfak kariyerine 13 yaşında İtalya’da deniz ürünleri restoranında başlayan Angelo Sabatelli, ardından Monopoli’deki farklı mutfaklarda çalışarak mesleki deneyimini artırdı. Daha sonra Roma’da Ristorante Il Convivio restoranını açtı ve 23 yaşındayken ilk Michelin yıldızını aldı. Hotel Hyatt Regency Aryaduta 5*L, Jakarta ve Grand Hyatt Hong Kong’da şef olarak ziyaretçilere klasik İtalyan mutfağını sundu. Ardından Ritz-Carlton Şanghay'da ülkenin en iyi İtalyan restoranını açarak pek çok uluslararası ödül aldı. Hotel One & Only Le Touessrok 5*L, Mauritius ve Hotel Borgo Egnazia 5*L, Savelletri’deki deneyimlerinin ardından,   Puglia'da otel açmak isteyen bazı kişilerle temasa geçti. Kısa süre sonra otelin tüm yiyecek ve içecek alanından sorumlu olarak Angelo Sabatelli Restaurant, Putignano’yu açtı. Yıllar içinde Puglia'nın en iyi restoranı haline geldi. 2013'ten beri Michelin yıldızına sahip olan Angelo Sabatelli, aynı zamanda önemli restoranlar için de danışmanlık yapıyor. Roma’da Michelin yıldızını kazandıktan sonra Asya’da geçirdiği on iki yıllık gastronomi yolculuğunun ardından İtalya’ya dönen Sabatelli, Putignano’daki restoranında İtalyan mutfağını yeni zirvelere taşımaya devam ediyor. Şefin yemekleri, gelenek ile modernizmi bir araya getirerek dünya çapında bir misafir kitlesinin beğenisini kazanıyor.