Öztiryakiler’in 3 tonluk pilav tenceresi Mengen Aşçılık Festivalindeki yerini aldı

Mengen’de 24-25 Ağustos 2024 tarihlerinde 37’ncisi düzenlenen Uluslararası Aşçılar, Turizm ve Gastronomi Festivali’ne Türkiye’nin birçok ilinden aşçıların ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

Mengen Belediyesi ve TAFED tarafından organize edilen festivalde lezzet yarışmaların mutfaklarını aynı zamanda sahnede show mutfaklarıyla yer alan Öztiryakiler tüm gastronomi sektörüyle iş birliğinde olmaktan, gastronomi sektörüne katkı sağlamaktan dolayı son derece mutluluk duyduğunu açıkladı.   

Aşçılık sektörünün duayeni Aydın Yılmaz önderliğinde ilki 1981 yılında gerçekleşen, Türkiye gastronomisinin en köklü festivalinde Öztiryakiler sektöre ve aşçıların şehri Mengen’in değerlerine bağlılığıyla 37 yıldır festival sponsorluğunu gerçekleştiriyor.

1993 yılında 101 metre uzunluğunda şiş kebap, 94 yılında yapımı tamamlanan 4,5 metre çapına sahip 3 tonluk pilav tenceresiyle festivali rekorla taçlandıran Öztiryakiler, sonraki yıl 1001 adet tuzda yayla balığıyla yine festivalde rekorlara imza attı.  

Yapıldığı yıldan bu zamana kadar Öztiryakiler’in devasa pilav tenceresi Mengen’in girişinde festivalin sembolü olarak yer alıyor.