Kadıköy’de gerçek bir İtalyan lezzeti Vero Gelato

Dondurma elbette hayır diyemeyeceğiniz lezzetler listesinde her dönemde ilk sıradadır. Dünyanın farklı bölgelerinde farklı usullerle hazırlanan bu eşsiz lezzet, İtalyanlar için ayrı bir öneme sahip. İtalyan dondurmasının ülkemizdeki en önemli temsilcilerinden biri de Kadıköy’deki Vero Gelato. Caddebostan, Moda ve Bostancı olmak üzere 3 şubeleri bulunuyor. Markanın hikayesini de çok seveceksiniz. Yazın sıcak günleri yaklaşmışken bu önerimizi mutlaka bir yere kaydedin.

İtalya’nın Bolonga şehrine yakın, Adriyatik Denizi’ne kıyısı olan Rimini’de dünyaya gelen Veronica Villa, öğrenim hayatı boyunca kafe ve restoranlarda çalışıyor. Üniversitede iletişim üzerine okurken, bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında gittiği İspanya’nın Valencia şehrinde eşi Yiğit Bey’le tanışıyor ve evlenerek İtalya’da yaşamaya başlıyorlar. Yaklaşık 10 yıl kaldıkları Rimini’de, gelato üzerine yoğunlaşmaya başlıyorlar. Ardından hayallerini gerçeğe dönüştürecek ilk adımı atarak Türkiye’ye yerleşmeye karar veriyorlar. Çok sevdikleri Kadıköy’de 2018 yılında ilk dükkanlarını Bağdat Caddesi Caddebostan’da açıyor ve ardından Bostancı ve Moda şubelerini de hayata geçiriyorlar.

“Peki gelato nedir?” diye merak edenleriniz olmuştur. Aslında bizim klasik dondurmalarımızdan prensip olarak çok da farklı değil. Süt, süt kreması (kaymak benzeri), farklı meyve ve çeşnilerin birleşmesiyle -12 derecede servis ediliyor. 

Fark yaratan gelato çeşitleri

Vero Gelato’nun gelato menüsünde sabit lezzetler dışında mevsimine göre de değişiklik gösteren çeşitler bulunuyor. Sabit lezzetler içinde bitter çikolata, cheesecake, karamel, tuzlu karamel, lotus, raffaello, stracciatella yer alırken, mevsimine göre de kivi, böğürtlen, kara dut, portakal & zerdeçal & biber, hurma ve balkağı gibi dönemsel lezzertler de çıkıyor. 

Rafine şekerşiz çeşitler, milkshake, tiramisu ve dondurmalı pasta

Aynı zamanda menüde rafine şekersiz çeşitlerden tahin, muz & yer fıstığı ve şekersiz çikolata da hemen hemen her dönem yer alıyor. Yaz aylarında kendi gelato’larından hazırladıkları milkshake çeşitleri de menüye ekleniyor. Vero Gelato’da gelato dışında İtalyan’ın dondurmalı pasta çeşidi de olan “semifreddo”, espresso ve gelato birleşimi affogato, yine İtalyanların meşhur tatlısı tiramisu ve kış aylarında da salep ile sıcak çikolata gibi farklı lezzetler de bulunuyor. Yaz aylarının içinde bulunduğumuz bu dönemlerde Vero Gelato’nun menüsüne 350 gramlık özel seri dondurma ve çubuk dondurma çeşitleri de eklendi