Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte, 2021’de aileler ilk kez yeni normal kapsamında aynı sofralarda buluşacak olmanın heyecanını yaşıyor. Uzun bir aradan sonra sohbetlerin koyulaşacağı yemeklerde aileler ve dostlar bir araya gelecek. Türk tatlılarını Osmanlı’dan miras reçetelerle hazırlayan 157 yıllık tatlı gurmesi Hafız Mustafa 1864’ün üretim tesislerinde fazla mesai başladı.
Bu kapsamda mesai saatlerini arttırdıklarını belirten Hafız Mustafa 1864’ün CEO’su Eren Ongurlar, ustalarının yurtiçi ve yurtdışındaki 2 üretim tesisinde çift vardiya çalıştıklarını aktardı. Ongurlar, “Bayramlarımızın geleneksel lezzetleri olan baklava ve lokum Türkiye’de olduğu kadar yurt dışında da en popüler bayram tatlıları. Geleneksel yöntemlerle, orijinal tariflere sadık kalarak ürettiğimiz baklava ve lokumları ülke ayırt etmeksizin, gelen siparişleri 24 ile 72 saat içinde özel kutularda tazeliğini 1 hafta boyunca koruyacak şekilde paketleyerek, ulaştırıyoruz. Baklava ve lokumun pek çok ülkede Türk bayrağı görevi görmesinden ötürü çok gururluyuz” dedi.
BAKLAVADA YAĞ VE FISTIK KALİTESİ ÖNEMLİ
Kurban Bayramı sofralarının tatlı geleneğinin başrolünde, 300 yılı aşkın mazisiyle yine baklava olacak. Fıstıklı ve cevizli çeşitleriyle tüketicinin beğenisine sunulacak baklavada kaliteyi ve lezzeti oluşturan unsurların başında; hakiki boz fıstığının kullanılması, zar inceliğindeki yufkanın elde açılması ve nişastanın taş değirmende öğütülmesi geliyor.
“KALİTELİ BAKLAVA MİDENİZİ DE ASLA RAHATSIZ ETMEZ”
Baklavaları 300 yıllık geleneğe sadık kalarak, en kalabalık usta kadrosuyla Osmanlı’daki orijinal reçetelere uygun şekilde hazırladıklarını, bu şekilde pişirilen baklavanın damaklarda eşsiz bir tat bıraktığını belirten Hafız Mustafa 1864 CEO’su Eren Ongurlar, ünü sınırları aşan gerçek Türk baklavasının en saf formülünü şu şekilde aktardı; “Buğday unundan elde edilen hamur, deneyimli ustalarımız tarafından tek tek elde açılmaktadır. Yufkanın inceliği 1 milimetre, yani bir kağıt kadar ince olmalıdır. Her biri elde açılan 41 kat yufkanın arasında halis tereyağı, ceviz ya da boz fıstık konur, Son olarakta şeker pancarından elde edilen şerbet ilave edilir. Kaliteli ve bol malzeme kullandığımız için baklavalarımız şerbet içinde yüzmez ve mideye rahatsızlık vermez. Unutmayın en büyük kalite kontrol merkezi damak ve midedir. Gerçek baklava, damağınızda iz bırakırken, midenizi asla rahatsız etmez“ dedi.
BAKLAVANIN KOKUSUNA DİKKAT EDİN
Halis ürünlerle hazırlanmış üstün baklavanın kalitesinin kokusundan, dokusundan ve lezzetinden anlaşıldığını anlatan Ongurlar: “Uzun bir zamandan sonra sevdiklerimizle bir araya gelmek için gün saydığımız Kurban Bayramı öncesinde kaliteli baklava konusunda ayrıntılı bilgiler vermeye devam etti. Ongurlar; “Baklava, bayramlarımız için olmazsa olmaz bir gelenektir ve kaliteden taviz vermemek baklavaya verilen özeni gösterir. Kaliteli baklavada yufka ne kadar ince açılır ve malzeme ne kadar fazla konursa şerbeti de bir o kadar az olur. Bu nedenle boğazında yanma yapmaz. Yediğiniz zaman damağınızda kalan tereyağının kokusuna ve tadına özellikle dikkat edin, özenle yapılmış baklavaların cevizi veya fıstığı fazla olur” ifadelerini kullandı.
YAZ SICAKLARINA ÖZEL “ALA” SOSLU BAKLAVA
“Sıcak havalar, bayramda baklava tüketimini azaltmıyor. Kullandığımız malzemenin kalitesi sebebiyle şerbeti minimumda tutuyoruz. Belki de bu sebeple, hava koşulları baklava satışlarımıza yansımıyor” diyen Ongurlar: “Yaz sıcaklarında daha da hafif bir tüketim için baklavanızı dondurma ile tüketebilirsiniz, Hafız Mustafa 1864 olarak, her mevsim için geleneksel tatlıların lezzetine hafiflik katması adına yen bir inovasyon olarak Âlâ sonunu geliştirdik. Sos, baklavanın tadını öldürmeden hafiflik sağlıyor. Damak tadını bilenlerin daha fazla tercih ettiği bir ürün” dedi.
ÇOCUKLAR İÇİN EN DOĞAL BAYRAM İKRAMLIĞI: LOKUM
Her bayram olduğu gibi bu bayram da en çok çocuklar bayramlaşmak için kapıları çalacak, kahveler de leziz sofraların ardından sohbetleri koyulaştıracak. Bu anlarda ise dünyaya mal olan tatlımız lokum sahne alacak. Onlarca çeşidi bulunan lokum kolay hazırlanan, hemen ikram edilen özelliğiyle bayramın yıldızı olmayı sürdürecek. Halis lokumun ancak Osmanlı’dan gelen tariflere harfi harfine uyarak hazırlandığını anlatan Eren Ongurlar, “Damağı ve genzi asla yakmayan, her biri doğal ürünle imal edilmiş, yasalar hak tanısa bile içinde asla renklendirici bulunmayan lokumlar bayram için hazırlanıyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bayram geleneğini aşılamak, kültürümüzü yaşatmak ve bayramı hoş anılarla geçirmek için onlara lokumdan daha güzel bir bayram tatlısı bulmak zordur. Hafız Mustafa 1864 olarak 157 yıllık lokum üretme birikimimizle Kurban Bayramı’nda ağızları tatlandırmak için kollarımızı sıvadık ve lokumlarımızı tüketiciyle buluşturmak için çalışmalara başladık” dedi.