Çalışanların yüzde 60’ı sağlıklı yemeğe zaman bulamıyor

Dünyada 45 ülkede her gün 100 milyon insana dokunan Sodexo, çalışanların sağlıklı yemek alışkanlıkları için yeni bir araştırma yayınladı. Araştırmaya göre çalışanların yüzde 60’ı sağlıklı yiyecekler hazırlamak için yeterli vakit bulamazken, çalışanların yarısı da iş yerlerine yakın yemek yiyebilecekleri bir restoran bulamadığından şikâyet ediyor. Araştırmaya katılan grubun yüzde 10’u ise iş yerlerinde herhangi bir yemek hizmeti almadığını belirtiyor. 

Günümüzde çalışanlar artık verimli iş saatleri geçirmenin yanı sıra sağlıklarını koruma ve zinde kalma konusunda eskisine göre daha bilinçli davranıyor. Çalışanların bu davranışları üzerine iş yerlerindeki yemekler de değişiyor. Sodexo , hizmet verdiği EAT markasıyla tüm müşterileri için lezzetli ve kaliteli yemek hizmetleri sunuyor. Sodexo, “Yemek hizmetleri çalışanların günlerini iyileştirmeli, onların üretkenliklerini artırmalarına yardımcı olmalı” diyerek işyerleri ve çalışanlar için yemek çözümleri geliştiriyor.

Sodexo EAT markası ile müşteri ihtiyaçlarına göre farklılaştırdığı hizmet kapsamını her geçen gün iyileştiriyor. EAT, sağlıklı yiyecek hazırlamaya vakit bulamayan çalışanlar için güzel bir fırsat olarak görülüyor. Bunun sebebi her çalışanın şık tasarlanmış bir alanda sağlıklı yiyecekler yiyebilmesi. Bunun yanında Sodexo’nun Food Platform ekibi EAT’e özel master menüler tasarlıyor ve çalışanların besin ihtiyacını karşılayacak özel reçeteler hazırlıyor. 

“Hem çalışan hem de işveren mutluluğunu artırmak için elimizden geleni yapıyoruz”

Günümüz çalışanlarının verimli iş saatleri geçirmesinin yanı sıra sağlıklarını koruma ve zinde kalma konusunda bilinçli olduklarını söyleyen Sodexo Türkiye CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, ‘’Sunduğumuz hizmetler ile birlikte hem işveren hem de çalışan mutluluğunu gözeterek yeni projeler yapmaya ve kendimizi aynı doğrultuda geliştirmeye devam ediyoruz’’ dedi.