1983 yılında küçük bir seramik atölyesinde faaliyete geçen Kar Porselen’in HORECA markası Bonna, 2014 yılında kuruldu. Şirketin sektördeki 28 yıllık deneyimi ile yüzde 100 HORECA sektörüne ürün sunma amacıyla faaliyetlerine başladığı Bonna, bu alanda Türkiye’nin ilk HORECA markası oldu. Bonna; otel, restoran ve kafe sektörüne yenilikçi çözümleri sunarken, bugün Kocaeli/ Çayırova ve Bilecik/Pazaryeri’ndeki 2 tesisi ile yıllık toplam 40 milyon üzeri parça ürünü, Türkiye ve 6 kıtadaki 89 ülkede sektör profesyonelleriyle buluşturuyor. Marka, yeme-içme deneyimini mükemmelleştirmek amacıyla, farklı ihtiyaçlara uygun kişiselleştirilmiş ürün ve çözümler sunarak, her defasında en mükemmel sunumu vaat ediyor.
Hikâyesi olan koleksiyonlar
Bonna; Prints, East, Neat, Mesopotamia, Halo, Softline, Sky-Sage-Sand, Notte, Luca, Hygge gibi çeşitli yeni ve talebi yüksek koleksiyonlarıyla Hostech by TUSİD Fuarı’nda yer alacak. Sergilenecek tüm koleksiyonların ayrı bir hikâyesi bulunurken, koleksiyonlar sektör profesyonellerine hem duygusal hem de fonksiyonel birçok fayda sunması planlanarak tasarlandı. Marka için ayrı bir öneme sahip Prints projesiyle Bonna, doğaya ve yaşama saygılı üretimi benimseyerek, çevreyi ve dünyayı korumak amacıyla sürdürülebilir üretimin önemine dikkat çekmek istiyor.
Bonna, dünyadaki karbon ayak izini azaltarak, daha sürdürülebilir bir üretime doğru geçerken, nesli tükenen hayvanların dünyada her geçen gün azalan izlerine dikkat çekip onların bu dünyadaki farkındalıklarını artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda yüzde 100 geri dönüştürülmüş hammaddeden üretilen porselen tabakları üzerine nesli tükenmekte olan 5 hayvanın izi basıldı. İzi kullanılan ve hayatlarına katkıda bulunmayı hedeflenen bu hayvanlar WWF Türkiye ekibiyle birlikte kararlaştırıldı ve ortak yoğun çalışmalar sonucunda proje hayata geçirildi. Yakında WWF Türkiye’nin de internet sitesinde satılacak olan her bir Prints By Bonna ürünü nesli tükenmekte olan su aygırı, Anadolu turnası, siyah gergedan, mavi balina ve alageyik hayvanlarına destek olacak. Bu tabaklarda kullanılan hammadde de yüzde 100 yerel ve işlenmemiş maddelerden hazırlanacak.